Naše škola byla zařazena do jarního turné HOT WHEELS SCHOOLMANIE TOURS 2024, kterou pořádá sportovní agentura VSAXtreme.

V pátek 23. února 2024 přivítala naše žáky tělocvična proměněná ve feestylovou sportovní halu, rozdělenou do několika zón, které byly vybaveny nejrůznějšími mobilními překážkami pro parkour sport, pumptrack a freestyle jízdu na koloběžkách a BMX kolech.

Hlavní náplní programu bylo vystoupení profesionálních sportovců, kteří předváděli svoje dovednosti, při jejichž sledování se některým až tajil dech, zatímco jiní svoje uznání projevovali obdivnými výkřiky. Vždy po skončení exhibiční části vystupující aktivně zapojili i naše žáky a učili je různé triky typické pro předvedené letní action sporty. Zájemci si tak mohli pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet svoje gymnastické dovednosti, prvky parkouru nebo freestylové jízdy na kolech a koloběžkách, některé děti mezi sebou v nově získaných dovednostech i soutěžily a úspěšní závodníci pak byli odměněni pěknými cenami. Celý program byl zakončen autogramiádou a možností osobního setkání s vystupujícími sportovci. O celém průběhu akce a nadšení všech zúčastněných nejlépe svědčí pořízená fotodokumentace, kterou naleznete ve fotogalerii.

Věříme, že mnohé z dětí program namotivoval k aktivnímu trávení volného času pohybem, ke kterému vhodné podmínky nabízí třeba i nedávno zbudovaná freestylová dráha v areálu lysického kluziště. 

Mgr. Andrea Musilová

Fotogalerie