Našim prvňáčkům první školní měsíc rychle utekl. Den ode dne dělají pokroky, rádi podnikají nové věci a koncem září se seznámili i s výtvarným uměním LAND ART.

Jedná se o krajinné umění, vytváření objektů přímo v přírodě, kde se pracuje s materiály, které se v ní nacházejí. V našem případě děti pracovaly s listím, kamením, větvemi a větvičkami, stébly trávy, kaštany, mechem a vytvářely pomocí nich objekty na zadané téma, ale tvořily i podle vlastní fantazie. Při procházce oborou si děti hrály a vlastně nevědomky procvičovaly i nově nabyté vědomosti z oblasti čtení a prvouky. Ve skupinkách i jednotlivě, děti sestavovaly pomocí přírodnin písmena nebo slova, která si už ve škole osvojily. Také pomohly vybudovat v lese domečky pro skřítky.

V rámci projektu Podzimní plody, jenž probíhal na 1. stupni, jsme si popovídali o podzimních plodech v lese i v sadu, o změnách, které se v přírodě dějí na podzim. Jak se dětem dařilo a s jakým nadšením a zápalem pracovaly, se můžete přesvědčit na fotografiích.

třídní učitelky 1. ročníků

Fotogalerie