Ve čtvrtek 20. dubna 2023 se žáci 4. a 5. ročníku zúčastnili okresního kola turnaje ve vybíjené.

Naši školu reprezentovali Vojtěch Čepelka a Jáchym Šulc (4.A), Michal Mikoška (4.B), Amálie Irena Jančová, Michal Lepka, Adam Ryzí, Jan Sokol, Jiří Studýnka (5.A), David Bárta, Ota Jež, Tomáš Král, Robin Lepka (5.B).

Turnaje se zúčastnilo celkem 12 týmů, které byly rozdělené do čtyř skupin. Hrálo se systémem každý s každým ve skupině na 2x7minut. Ti nejlepší postupovali automaticky do dalšího kola a ti na dalších místech si o postup zabojovali.

Žáci hned na úvod vyhráli o jeden život první set proti ZŠ Letovice, ale ve druhém utrpěli porážku o dva životy, takže nám byla zapsána prohra. Dalším soupeřem byla ZŠ Sušilova Boskovice, se kterou se podařilo uhrát remízu. I přes vyrovnané výkony byli žáci bohužel odsunuti až na třetí místo ve skupině a čekal je silný soupeř ze ZŠ Dvorská Blansko. Tento tým žáky porazil a zajistil si tak postup do dalšího kola.

Naši žáci bojovali jako lvi o každý míč a lepšili se každým zápasem, bohužel při nás nestálo sportovní štěstí. Všem jmenovaným žákům děkujeme za předvedené výkony a za vzornou reprezentaci školy.

Mgr. Bc. Lucie Nedomová