Tak a je to tady. V úterý 25. dubna se třídy 4.A a 4.B vydaly opět do Blanska na dopravní hřiště, aby si žáci prohloubili, osvěžili a ověřili své znalosti z dopravní výchovy a získali průkaz cyklisty.

Většina čtvrťáků má již deset let a tedy možnost, aby sami jezdili na kole v silničním provozu. A že to není jednoduché, zjistili již na podzim. Nyní si své znalosti a dovednosti jízdy na kole opět ověřili na dopravním hřišti. A nejen to, vyzkoušeli si také dopravní testy. Odpovídali na teoretické otázky, pojmenovávali dopravní značky a řešili průjezdy křižovatkou.

V druhé části výuky si zase vyzkoušeli, jak dobře zvládali využívat znalostí při jízdě na kole na dopravním hřišti. Nejvíce ošemetné byly křižovatky a kruhový objezd. Řídit jednou rukou a druhou dávat znamení o změně směru jízdy bylo pro některé stále ještě obtížné.

Žáci, kteří jezdili bezpečně na dopravním hřišti a správně odpovídali při testech, získali průkaz cyklisty a mohou se tak bezpečně pohybovat v běžném silničním provozu. A ti, kterým se nedařilo, nebo byli nemocní, si mohou zkoušku zopakovat ve škole. Nejprve si však musí své znalosti doplnit. Jezdit bezpečně a bez nehody je pro všechny důležité.

Za 4.třídy Mgr. Alena Orlická a Mgr. Alena Stejskalová