Po dvou letech, kdy byly vzhledem k epidemiologickým opatřením zakázány veškeré akce, mohli žáci a učitelé prvního stupně naší školy uspořádat opět vánoční jarmark, tentokrát už po sedmnácté.

Všichni jsme s napětím očekávali, jaké bude počasí, naštěstí nepršelo, takže se jarmark mohl konat před školou.  Nejdříve si žáci nazdobili své prodejní „stánky“, aby v 15:30 mohl být jarmark zahájen. 

Pěvecký sbor 1. stupně, pod vedením paní ředitelky Pavly Nesnídalové a Jakuba Nesnídala, zazpíval nádherné písně a navodil tak v pravdě předvánoční náladu. Za společného odpočítávání se rozsvítil na balkóně školy krásně nazdobený stromeček, který nachystal školní parlament. Poté se děti rozešly ke svým třídám a řídily prodej výrobků, které samy vyráběly, ale i výrobků, které sponzorsky poskytli rodiče.

Po celou dobu konání se jarmarkem nesly koledy. Tentokrát se k jednotlivým třídám přidaly i matky ukrajinských dětí z naší školy, které připravily k ochutnávce tradiční ukrajinská vánoční a novoroční jídla.

Velmi si ceníme hojné návštěvy, jsme rádi, že školní vánoční jarmark se dostal do povědomí nejen lysických občanů. 

Mgr. Olga Tejkalová

Fotky z akce