V pondělí 24. 6. 2024 jsme se nejdříve s dívkami a poté s chlapci vydali na akci parlamentu a projektu Hrdá škola do Černé Hory na přátelská utkání. Mladší i starší žákyně soutěžily v přehazované. Mladší chlapci hráli florbal a starší kluci fotbal.

Mladším dívkám chvíli trvalo, než se rozkoukaly, bojovaly jako lvice, přesto oba sety těsně prohrály. Měly totiž výškovou nevýhodu, většinu družstva tvořily žákyně šestého ročníku, protože sedmačky si půjčily holky starší kategorie. Měli jsme totiž trochu problém poskládat družstvo starších holek, protože žákyně devátého ročníku nacvičovaly polonézu a žákyně osmého ročníku byly na exkurzi na Úřadu práce. Vypomohly tedy holky ze sedmého ročníku. Lysické závodnice první set vyhrály a ve druhém remizovaly, tudíž jsme z Černé Hory odjížděli za stavu 1:1 s tím, že o tom, kdo dostane pohár, rozhodnou družstva chlapců.

Mladší i starší chlapci v základním čase remizovali. U mladších žáků v náš neprospěch rozhodly samostatné nájezdy a u starších žáků penalty. Nájezdy a penalty jsou spíše o sportovním štěstí, které při nás tentokrát bohužel nestálo. Takže celkově vyhráli žáci ze ZŠ Černá Hora.

I přesto jsme si ale odvezli spoustu pozitivních zážitků, cenných zkušeností a užili jsme si příjemnou atmosféru. Už se těšíme na další přátelská utkání, která se odehrají v zimě v Lysicích.

Za kolektiv učitelů TV Mgr. Bc. Lucie Nedomová

Fotogalerie