Na čtvrtek 13. června se žáci pátých tříd těšili. Čekal je společně strávený den s žáky z okolních škol, kteří u nás nastoupí v příštím školním roce do šesté třídy.

Přivítali jsme budoucí spolužáky z Drnovic, Černovic, Bořitova, Voděrad a z Brumova. A protože žáků bylo téměř sedmdesát, přestěhovali se do tělocvičny.

Po společném úvodu se všichni rozdělili do deseti skupin. Nejprve se vzájemně představili, a to v anglickém jazyce, a pak se již přesunuli na jednotlivá stanoviště podle rozpisu, kde plnili úkoly z různých oblastí. Všechny úkoly byly sestaveny hravou formou. Skládali domina z dějepisu, lota z českého jazyka a matematiky, kvadromina z matematiky, kreslili podle popisu obrázek robota, sestavovali mapu České republiky. Učivo o ČR si procvičili také na vědomostní hře Kotěhůlky a Česko moje země. Pobavili se při velké stolní hře Člověče, nezlob se a Piškvorky. Tu vyráběli při posledním projektovém dni naši žáci. A aby nechybělo trochu pohybu, zaskákali si gumu a zahráli čáru. Nedílnou součástí byla také prohlídka školy.

Na závěr společného dne žáci zhodnotili aktivity a vzájemnou spolupráci. Bylo vidět, že již vznikají první nová kamarádství. Další společné chvíle prožijí na adaptačním kurzu na začátku šestého ročníku. Ten jim přiblížila paní psycholožka Hana Niedobová. Za svými novými šesťáky se přišly podívat také jejich budoucí třídní učitelky.

Na úplný závěr žáky čekal oběd a pak již jen cesta domů. Věříme, že se všem dnešní den líbil a společně si ho užili.

Mgr. Alena Orlická a Mgr. Alena Stejskalová, TU 5. tříd

Fotogalerie