Naše škola byla požádána pí Škrabalovou, vedoucí ČSZ Lysice, abychom se s žáky zapojili do výzdoby místnosti v budově bývalého beraníku – u kluziště, která slouží jako výstavní prostor pro aktivity ČSZ.

Výstavu jsme směřovali k tématu práce na zahradě, květen – různé druhy kvetoucích rostlin v propojení s opylovači – motýli, včely, další zahradní živočichové v kombinaci s květinovými koulemi, které ozvláštnily celou naši výstavu doplněnou o čestná uznání členů z řad zahrádkářů.

Do výstavy se zapojili všichni žáci 1. stupně pod vedením třídních učitelek, některé třídy 2. stupně v rámci předmětů VV pod vedením paní učitelky D. Kratochvílové, kroužek zahrádkářů pod vedením pí J. Šmétkové, keramický kroužek pod vedením P. Tejkala a také děti z družiny pod vedením svých pí vychovatelek v jednotlivých odděleních družiny.

Sešlo se opravdu veliké množství krásných prací, které bylo škoda nevystavit. Jen pro zajímavost uvedeme pár informací o spotřebě materiálu, aby mohla výstava vzniknout. Při instalaci všech prací jsme spotřebovali cca 600 ks špendlíků, 3 balení lepicí hmoty a cca do 50 ks hřebíků.

Výstava byla otevřena na májové posezení, v průběhu akce Lysické běhy, v rámci oslav Dne dětí v oboře a byla také zpřístupněna v dopoledních hodinách škole, aby si ji žáci mohli prohlédnout v rámci výuky VV a PV nebo hodiny třídního učitele.

Velké poděkování patří všem, kteří se zapojili do této velké výstavní akce a také paní Škrabalové za výbornou domluvu a zpřístupnění prostoru pro realizaci a návštěvu.

Výstavu si můžete prohlédnout v rámci jakékoliv akce pořádané Českým svazem zahrádkářů v Lysicích, při níž bude místnost otevřena nebo se podívat do fotogalerie výstavy na webových stránkách ZŠ E. Beneše Lysice.

Za realizační tým P. Baláčová a Z. Koláčková

Fotogalerie