Na přelomu dubna a května proběhl na 1. stupni a ve speciálních třídách již čtvrtý blok s trenéry Žijeme Hrou na téma Královna sportů – atletika.

Tento blok probíhal venku na fotbalovém hřišti. Pojali jsme to také jako trénink na olympijský víceboj, který proběhl v polovině května.

Žáci se nejprve rozehřáli  v rámci pohybových a postřehových her s různými pomůckami, potrénovali nízký, polovysoký a vysoký start, vyzkoušeli si běh na 60 m a vytrvalostní běh 500 m. Po krátkém odpočinku si znovu připomněli techniku hodu kriketovým míčkem a skok z místa.

Žáci měli tendenci své výkony stále opakovat, protože viděli přímé zlepšování výkonů s každým novým pokusem. Trenéři měli velkou radost z aktivního přístupu všech žáků, ocenili aktivní přístup a dokončení všech aktivit i u zájmově (nepravidelně) sportujících dětí.

Naše přesvědčení o tom, že sportovní bloky zaměřené na jedno téma mají v rámci výuky TV svoje místo, se i letos rozhodně potvrdilo.

Moc děkujeme za výbornou spolupráci trenérům Žijeme Hrou – Martin Pavel, Vladan Horák, Erik Mihola, kteří se maximálně snaží rozvíjet u dětí zájem o aktivní přístup k různým sportovním aktivitám a dávají žákům možnost „najít se“ v různých oblastech sportu.

Za vzdělávací tým 1. stupně Z. Koláčková, J. Uríková

Fotogalerie