Dne 24. 5. se žáci naší školy poprvé zúčastnili Okresního kola Mladého zahrádkáře  konaného v budově „Staré školy“ v Ráječku. Pořadatelem bylo Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu Boskovice.

Soutěž se skládala ze tří částí. Všichni soutěžící nejprve vypracovali písemný test s 20 otázkami zaměřenými na znalosti o zelenině, ovoci, květinách apod.. V praktické části si vylosovali tři otázky s tematikou roubování, výsev a pěstování, ekologie, na ně po krátké přípravě odpovídali ústně. Nejnáročnější část byla poznávací. Měli poznat 40 živých exponátů rostlin (zelenina, květiny, léčivky, plevele, větvičky okrasných dřevin aj.). 

Současně proběhla i soutěž ve floristice. Pořadatelé dětem na stoly připravili misky s mokrým florexem, velké množství řezaných květin a zelených rostlin. Soutěžící hotové květinové misky vystavili k hodnocení na pódium a doplnili je stojánkem se svým jménem a označením školy. 

Umístění žáků naší školy:

mladší kategorie (29 soutěžících):

  1. Tomáš Čepelka 6.A
  2. Helena Kučerová 6.C
  3. Matěj Kučera 4.A

starší kategorie:

  1. Vendula Kučerová 7.C

Soutěž ve floristice (30 soutěžících):

  1. Helena Kučerová 6.C

vyhodnocovala se pouze první tři místa.

Rarita soutěže! Tomáš s Matějem se aktivně zapojili do floristické soutěže, když zjistili, že na stole zůstaly ještě květiny, zeleň a volné misky s florexem. Pořadatelé z nich byli nadšeni.

Mgr. Jaroslava Šmétková, vedoucí zahradnického kroužku

Fotogalerie