Dne 25. 5. pořádal ZO Zahrádkářů Lysice v Beraníku Tradiční májové posezení doplněné výstavou. Žáci ZŠ Lysice přispěli na akci výtvarnými pracemi se zahrádkářskou tematikou.

Osm žákyň 6.A v pracovních činnostech dne 22. 5. připravily pod odborným vedením paní Anny Škrabalové, floristky a předsedkyně ZO Zahrádkářů Lysice, květinové misky. Děvčata si přinesla misky, florex, květiny a zelené rostliny k dozdobení. Náručí zahradních a ručních květin přispěla i paní Škrabalová a paní učitelka Šmétková. Do nádob různých tvarů vložily ve vodě namočený florex a do něj vpichovaly nejprve zelené listy různých rostlin, kterými jej překryly. Dále vpichovaly řezané květiny s pevnou stopkou a na závěr provedly důležité estetické květinové dozdobení. Aranžování květin do misek žákyně velmi zaujalo a bavilo. Předbíhaly se, která bude mít dílo nejhezčí. Některé v zápalu práce připravily misky dvě. Paní Škrabalová pomáhala všem nejen s aranžováním, ale také s odbornými floristickými radami.

Naše pozvání neodmítla paní ředitelka školy Mgr. Pavla Nesnídalová. Všechny květinové misky se jí velmi líbily a děvčata pochválila.

Děkujeme paní Anně Škrabalové, bez jejích cenných rad a odborné pomoci by květinové misky nedosáhly tak vysoké estetické hodnoty.

Amálie Irena Jančová, žákyně třídy 6.A, všechno zdokumentovala. Můžete si prohlédnout ve fotogalerii.

Mgr. Jaroslava Šmétková, učitelka PČ

Fotogalerie