Dne 9. 5. se zahradnický kroužek věnoval floristice, aranžování květin do misek.

Paní Anna Škrabalová, předsedkyně ZO Zahrádkářů Lysice, věnovala za organizaci kroužku květiny, zeleň a florex. Dále zajistila na odborné aranžování floristku Blanku Tenorovou, dvě zámecké zahradnice, floristky Jitku Knotkovou a Helenu Svobodovou. 

Osm malých zahradníků si přineslo misky, do kterých pod odborným vedením floristek Blanky Tenorové, Jitky Knotkové a Heleny Svobodové do mokrého florexu vpichovali zeleň a řezané květiny s pevnými stopkami.

Dostavily se i čtyři členky žurnalistického kroužku, aby napsaly o akci článek do školního žákovského časopisu Plátek. Aranžování je natolik zaujalo, že neodolaly a pustily se také do tvoření květinových misek.

Všechny žáky práce velmi zaujala a bavila, proto někteří připravili dvě. Naaranžované květinové misky společně přenesli do prvního podlaží na protřené stoly, kde je do druhého dne vystavili ke zhlédnutí pro učitele a žáky. V neděli ráno je společně s blahopřáním předali svým milovaným maminkám a babičkám.

Touto cestou bychom chtěli za vše poděkovat paní Anně Škrabalové a floristkám Blance Tenorové, Jitce Knotkové a Heleně Svobodové.

Matěj Kučera, fotograf kroužku, všechno zdokumentoval. Jeho fotografie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Mgr. Jaroslava Šmétková, vedoucí zahradnického kroužku

Fotogalerie