Ve středu 10. května se starší žáci ve složení Adam Honsnejman (8.A), Tadeáš Matuška (8.C), Jakub Werner (9.A), Vladislav Němec, Matyáš Melka a Matěj Ščučka (9.C) a starší žákyně ve složení Simona Halečková (8.A), Monika Mynářová, Martina Opluštilová (9.A), Martina Slezáková, Markéta Hoferková (9.B), Veronika Alexová, Lenka Knorová, Adéla Procházková a Dominika Švábová (9.C) zúčastnili okresního kola Poháru rozhlasu v Blansku.

I přes to, že naše družstva postihla marodka a na poslední chvíli jsme měnili sestavy a obsazení disciplín, se žákům závod celkově vydařil. Chlapci soutěžili v konkurenci dvaceti škol a dívky v konkurenci sedmnácti škol. Na každou disciplínu mohli být nominováni až tři závodníci, znamená to tedy, že chlapci na disciplíně měli až 60 závodníků a dívky 51 závodnic. Nutno si ještě uvědomit, že především školy z Blanska a Boskovic mají ve svých řadách atlety a z našich žáků se atletice nevěnuje nikdo. Celkově se družstvo starších žáků umístilo na 13. místě a družstvo starších žákyň na krásném 4. místě.

Nejlépe se dařilo našim žákům ve skoku vysokém a to konkrétně Jakubovi Wernerovi, který skočil 162 cm a skončil bronzový, stejně jako Monika Mynářová s výkonem 142 cm. Dominika Švábová a Adéla Procházková překonaly laťku ve výšce 138 cm a skončily na 4., resp. 6. místě. Vladislav Němec zaběhl na trati 1500 m čas 4:58.18 a byl o půl vteřiny 4. Martina Opluštilová překonala vzdálenost 60m v čase 8.85s a doběhla si pro 5. místo, na trati 800m s časem 2:48.21s skončila sedmá. Na 7. místě se umístila i Lenka Knorová ve vrhu koulí, výkon 7,90 m. Ve vrhu koulí se dařilo i Matějovi Ščučkovi, který výkonem 9,82m vybojoval 12. místo. Adéla Procházková k 6. místu ve skoku vysokém přidala ještě 13. místo ve skoku dalekém – výkon 404cm. Za zmínku stojí ještě štafeta dívek ve složení Halečková, Opluštilová, Procházková, Švábová, které zaběhly čas 34.05s získaly 5. místo a od bronzové medaile je dělilo půl vteřiny.

Všem závodníkům a závodnicím gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. 

Za učitele TV Mgr. Bc. Lucie Nedomová

pohar rozhlasu