Dne 4. a 5. května se uskutečnilo v Blansku okresní finále v McDonald’s cupu. Čtvrtého května se týkalo kategorie mladších, tedy 2. a 3. ročníků a pátého května pak kategorie starších – 4. a 5. ročníky.

V mladší kategorii reprezentovalo základní školu v Lysicích mnoho hráčů z Žijeme Hrou. Byli to Radim Sekanina, Šimon Morbitzer, Simon Crhák, Pavel Dvořáček, Sebastian Vintr, Jakub Dítě, Jan Stejskal, Ondřej Lepka, Sebastian Wilczek, Marek Horáček, Ondřej Bárta a Václav Křepela.

Turnaje se zúčastnilo 10 týmů ve dvou skupinách. Naši chlapci narazili na týmy z Kotvrdovic, Letovic, Sloupu a Dvorské v Blansku. Se všemi soupeři až na Kotvrdovice jsme dokázali zvítězit a probojovali se tak do semifinále, kde jsme nestačili na Jedovnice. V zápase o třetí místo jsme již však byli úspěšní a porazili Lipůvku. Třetí místo v celém okrese Blansko tak z tohoto krásného turnaje putuje do Lysic. Blahopřání rovněž vítězům ze ZŠ Kotvrdovice, kteří naprosto zaslouženě turnaj ovládli.

U starší kategorie dělalo jméno našemu klubu rovněž mnoho zástupců ze Žijeme Hrou. A to Michal Lepka, Jiří Studýnka, Jan Sokol, Amálie Irena Jančová, Jáchym Šulc, Vojtěch Čepelka, Tomáš Čepelka, Robin Lepka, Adam Ryzí, David Bárta, Tomáš Král a Marek Kopřiva. Turnaj hrálo 6 týmů, které se do okresního finále musely probojovat z okrskových kol. Hrálo se systémem každý s každým a našemu týmu se podařilo až na týmy z Blanska porazit všechny další, a to Boskovice – Slovákovou, Sloup a Letovice. S TGM Blansko jsme se rozešli smírně 5:5 a po vysoké porážce s Blansko – Dvorskou jsme skončili o skóre na 3. místě, tedy hráli jsme o 3. místo se Sloupem. V tomto zápase jsme zvítězili 3:2 a i v kategorii starších si tak odvážíme 3. místo. Gratulujeme vítězi z blanenské školy Dvorská, který zaslouženě postupuje do krajského kola, když v turnaji porazil všechny bez ztráty jediného bodu.
Závěrem děkujeme ZŠ E. Beneše Lysice a paní učitelkám Janě Uríkové a Zuzaně Koláčkové za skvělou spolupráci a všem dětem za předvedené výkony, reprezentaci školy a našeho klubu.

Jiří Vorlický ml.

Fotogalerie