„Paní psycholožko, a co je to vlastně ten adapťák?“ ptají se děti z prvního stupně, které ještě nevědí.

Podívejte se na školní videoportál, jak jim to ve vzkazech z autobusu vysvětlují letošní zkušení šesťáci.

Podle zpětných vazeb dětí věříme, že se v září povedlo zadaptovat všechny tři třídy šesťáků. Žáci se seznámili mezi sebou navzájem, poznali třídního učitele a asistentku pedagoga a odnesli si společné zážitky. Tím se utužil celý třídní kolektiv.

Kdy a s kým to proběhlo? V pondělí 12. 9. začal adapťák 6. B s třídní učitelkou Danou Kratochvilovou a asistentkou pedagoga Martinou Koláčkovou. Zúčastnily se jej i dvě ukrajinské žákyně, o které se při dopoledních hrách v oboře postarala paní asistentka a odpoledne tlumočila pokyny v lanovém centru PROUD zase ochotná paní asistentka Olha Pčolová, oběma patří dík!

Ve středu 14. 9. následoval adapťák nezdolné 6. A s třídním učitelem Stanislavem Sedláčkem a asistentkou pedagoga Kateřinou Smutnou. 19. 9. adapťáky zakončila 6. C s třídní učitelkou Martinou Sýsovou a asistentkou pedagoga Hanou Galli. Tyto dvě třídy se nezalekly špatné předpovědi počasí, děti si špekáčky uvařily nebo upekly v kuchyňce, na stezku odvahy už pak opět vyrazily do lysické obory a přespaly ve škole.

Adaptační program připravilo a zorganizovalo školní poradenské pracoviště ve spolupráci s třídními učiteli. Děkujeme všem za aktivní zapojení, dětem za jejich elán a přejeme jim, aby je provázel i po celý školní rok:-)

Na adapťáky si společně s námi můžete zavzpomínat ve fotogalerii.

Fotogalerie