Projektová práce 5.B

Ani v distanční formě vzdělávání letošní páťáci nezaháleli. S naší velmi oblíbenou spisovatelkou Boženou Němcovou, která měla v letošním roce krásné dvousté výročí od narození, se žáci 5.B podrobně seznámili v rámci zadané projektové práce.

Mezi stěžejní témata patřil život, dílo, Ratibořice, pohádky známé i neznámé, Božena Němcová z pohledu rukopisu, hlavní postavy z díla BN, Babička, stavení, statek a mlýn v Ratibořicích, zajímavosti o BN a další.

Všechny práce, které se podařilo dokončit, jsou velmi zdařilé a jistě zaujmou malého i většího čtenáře.

Výtvarné zpracování obrazu B. Němcové, jehož autorkami jsou Viktorie Fojtová (5.B) ve spolupráci s V. Taschovou (6.r.) je naprosto jedinečná forma zpracování na žákyni 5.r. Zaujme nejen jemností a proporcemi obrazu, ale také krásným vzhledem a bohatým obsahem. Viktorie zpracovala ještě jeden projekt, kde si vytvořila barevné knížečky s názvy pohádek BN.

Další jedinečnou a originální prací je trojrozměrný velký projekt Julie Jízdné. B. Němcová je její nejoblíbenější spisovatelkou již od 3. třídy. I tento projekt je velmi zajímavě řešený po stránce vzhledu, obsahu a rozhodně zaujme široké spektrum diváků.

Velkou pochvalu za čas věnovaný projektu si určitě zaslouží také Adam H., Matěj Kop., Danda Ch., Vašík Z., Šarlotka K., Zuzka F., Kristýna K., Pavlína Ch., Denisa H., Patrik N., Matyáš H., Vanessa O., Kamila Š., Matyáš J. a v neposlední řadě také rodiče a sourozenci, kteří žákům s tvorbou projektu pomáhali.

Naše projekty si můžete prohlédnout ve školní fotogalerii. Příští školní rok budou zdobit část chodby nebo výklenek v budově školy.

Chtěla bych alespoň touto cestou vyjádřit veliké DÍKY všem žákům a rodičům za čas a ochotu spolupracovat i nad rámec všech povinností, které vznikly souběžně s nouzovým stavem a distanční formou vzdělávání.

Z. Koláčková – tř. uč. 5. B

Další fotografie