napsala jeho předsedkyně Petra Šínová

Aktivity:

Halloweenský den

V této akci bych určitě pokračovala, protože si myslím, že to děti velmi bavilo a byla velká účast. Průvod masek mohl být doplněn hudbou. Pro velký počet masek bylo obtížné vybrat tři nejkrásnější a nejnápaditější.

Mikuláš

Žáci měli přijít v masce Mikuláše, čerta nebo anděla. Myslím si, že se zapojilo dost žáků. Byly tam dokonce i děti z druhého stupně. Sladká odměna se jim určitě líbila.

Vánoční výzdoba tříd

Parlament vyhodnotil nejkrásnější výzdoby tříd za 1. a 2. stupeň. Do soutěže se zapojili i děti z družiny. Vítězové si pochutnali na zákuskách.

Akce parlamentů Jihomoravského kraje v Brně

Na schůzi parlamentu jsme se dohodli, že se akce zúčastníme. Zapojili jsme se i do soutěže „O nejlepší projekt vytvořený na základě práce našeho parlamentu“. I když jsme se v soutěži neumístili, jsem přesvědčena o tom, že tato akce byla prospěšná pro další činnost parlamentu. Přiučili jsme se novým věcem, které jsme v parlamentu využili. S přípravou akce mi velmi pomohla Kája Lukášová, která sice do Brna nejela, ale na projektu s námi pracovala vždy. Do práce se dobře zapojila i Denisa Horáková. Kája Zárubová, Aleš Janeček a Vojta Vybíral by příště mohli pomoct víc.

Vybíjená

Uspořádali jsme ji před Vánoci na přání žáků. Je velká škoda, že se nezapojily některé třídy. Dozvěděli jsme se, že i když třída nesestavila tým, část žáků si přesto chtěla zahrát. Jinak to byla super akce. Velmi nám tady pomohla Karla Blahová, která sice nebyla členem parlamentu, ale ujala se organizace, svolávala žáky, kteří měli hrát, a zapisovala výsledky jednotlivých zápasů.

Sněhuláci pro Afriku

Zapojili jsme se do celorepublikové akce. Uspořádali jsme pro lysickou veřejnost výstavu sněhuláků z nejrůznějších materiálů. Vybrané dobrovolné vstupné pomohlo k úhradě přepravy kol pro děti v Gambii. Kola jim usnadní cestu do školy.

V soutěži o nejhezčího sněhuláka se naše škola umístila na 1. místě. Vyhráli jsme besedu o Gambii.

Pochvaly: Karolína Lukášová – pomáhala mi úplně se všemi akcemi

Denisa Horáková – dělala diplomy, nástěnku na soutěž

Karla Blahová – pomohla na vybíjené

Karolína Zárubová – dělala plakát, pomáhala na srazu parlamentů

Aleš Janeček a Vojta Vybíral – dělali poctivě nástěnku parlamentu v 1. patře

David Plevač – plakát na výstavu sněhuláků

Ema Tejkalová a Klára Štěpánková – výroba krabičky na dobrovolné vstupné

Doporučení na další roky:  Určitě bych v některých akcích pokračovala a vymyslela i nějaké nové.

Práce předsedkyně parlamentu je velmi zodpovědná funkce ve škole. Není to zrovna nejlehčí, ale bavilo mě to. Proto by měl další předseda být zodpovědný a mělo by ho to bavit. Přiučí se mnoho nových věcí.

Přeji novému předsedovi a všem parlamentářům hodně skvělých nápadů pro příští školní rok.

Petra Šínová

 Foto k jednotlivým akcím najdete ve Fotogalerii

 

Petra Šínová, předsedkyně školního parlamentu, vypsala důvody pro pochvalu jednotlivých aktivních členů parlamentu. Já bych se k oceněním ráda přidala. Ráda bych vyjádřila poděkování Petře za její aktivitu, pod jejím vedením se parlamentu podařilo uskutečnit zdařilé akce.

Mgr. Pavla Nesnídalová, ředitelka školy