V prosinci pořádal parlament soutěž „O nejkrásnější vánočně vyzdobenou třídu.“ Členové parlamentu procházeli v pondělí 16. prosince školou, aby zjistili, jak se podařilo žákům zachytit tradice českých Vánoc.

Nejlépe si z prvního stupně vedli žáci 4. B. Proč vyhrála právě tato třída? Podařilo se jim zachytit české vánoční tradice. Ve třídě jsme mohli obdivovat betlém vyrobený z papíru a textilu, našli jsme tam ukázku lití olova a misku s vodou se svíčkami v ořechové skořápce. Třídu zdobilo několik typů svícínků. Stromeček byl ozdoben ručně vyrobenými ozdobami. Ve váze byly větvičky zlatého deště. Okna a tabuli zdobily papírové vločky. Viděli jsme tam věž vyrobenou z ovoce. Z nástěnek se na nás dívali kapři.

Na druhém stupni zvítězila třída 9. C. Při vstupu nás na dveřích vítal zajímavě udělaný sněhulák. Nad tabulí byli tři různí andělé a stromeček vyrobený z papíru. Na vánočním stromku visely místo kupovaných ozdob šišky. Dále místnost zdobily papírové řetězy na oknech. Zaujal nás stromek vytvořený z rukou žáků, který pravděpodobně symbolizuje soudržnost této třídy.

Procházeli jsme také odděleními družiny, které byly nádherně vyzdobeny. Na práci se podíleli všichni žáci, kteří družinu navštěvují.

Žáci z vítězných tříd dostali diplom a za odměnu vánoční čepičky. I práce žáků ve školní družině byla odměněna diplomem. Díky této akci jsme si zkrášlili prostředí školy před Vánoci.

Více fotek