Program schůze:

  1. Africké dítě
  2. Třídění odpadu - odnos odpadků
  3. Návrhy tříd

 Africké dítě

Africké dítě podporujeme ve studiu již třináct let. Je potřeba zajistit finance. Každá třída musí vymyslet nějakou akci, aby mohla uhradit 350 Kč. Žáci mohou něco upéct, vyrobit, uspořádat pro ostatní nějakou akci atd.

Třídění odpadu - odnos odpadků

Nepořádek kolem kontejnerů na tříděný odpad způsobili žáci, kteří odnášeli odpadky v pátek po vyučování. Členové parlamentu řešili, jak zabránit tomu, aby kolem kontejnerů byl nepořádek. Dohodli se na nových pravidlech:

  • Odpadky bude služba vynášet vždy v pátek po třetí vyučovací hodině (o druhé velké přestávce).
  • Dozor u kontejnerů budou vykonávat žáci osmého a devátého ročníku. Rozpis služeb napíše Filip Doležel.

Ladislav Šenkýř domluví s panem školníkem otvírání vchodových dveří.

Nová pravidla vyhlásí rozhlasem - Veronika Houdková (mluvčí) a Filip Beránek.

Návrhy tříd

Žáci navrhovali zřídit ve škole automat na jídlo a pití. Paní ředitelka členům parlamentu vysvětlila, že to není možné kvůli pamlskové vyhlášce. Ve škole bude automat, ve kterém bude víc školních pomůcek. Členové parlamentu navrhli, aby byl z automatu odstraněn sliz, který si kupují malé děti a dělají s ním nepořádek.

Dále členové jednali o plýtvání jídlem. Žáci si odnáší z jídelny potraviny, které nechtějí. Ty končí poházené po škole. Členové parlamentu dostali za úkol promluvit na třídnické hodině o plýtvání potravinami a o nevhodném chování některých žáků. Podporujeme africké dítě, aby se mělo lépe, ale sami si možností, jaké máme, nevážíme. V šatně byly rozházené mandarinky.

Zapsala: Lenka Rejtharová